Frågor och svar

Här kan du hitta svar på de vanligaste frågorna vi får. Allt ifrån sortiment, offert, betalning och leveranser.

Allmän information

Vilka öppettider har ni?

Mån – Fre kl 10-18
Lör kl 10-14

Våra öppettider kan variera. Följ oss gärna på facebook för aktuella öppettider eller kontakta någon av oss om ni vet vilka produkter ni vill ha så kan vi plocka fram dina produkter och bestämma en tid för upphämtning.

Hur betalar jag?

Du betalar på plats på lagret när du hämtar dina produkter.

Vi tar kontant betalning, Swish, kortbetalning eller inbetalning via Bankgiro.

Om du vill ha dina produkter fraktade till dig måste köpet förskottsbetalas via någon av ovan metoder.

Vad innebär Outlet-produkter?

I vår butik hittar ni både prima produkter (Alltså nytillverkat som säljs med fulla garantier som hos vilken bygghandlare som helst) och Outlet-produkter.

Outlet-produkterna är sådant som vi köpt upp stora partier av från leverantörer som av någon anledning inte kunnat säljas vidare, allt ifrån mindre skönhetsfel till felbeställningar. Det kan också vara konkurslager eller snickare och konsumenter som köpt fel, som vi köper in och säljer vidare.

Outlet betyder oftast att produkterna är helt nya i emballage, men kan även finnas mindre skavanker, fraktskador eller att delar saknar. Om något är fel på produkten så står det under produktbeskrivningen här på vår hemsida.

Vi köper in alla olika sorters varumärken, oftast svensktillverkade produkter i fin kvalitét.

Får jag någon garanti på en outlet-produkt?

Nej – vi lämnar inte garanti på det som säljs från vår Outlet, dock så får du gärna syna fönstret innan du köper det och vi säljer inte produkter som inte är funktionsdugliga och i gott skick. Dock hjälper vi dig självklart om du behöver komplettera med reservdelar så gott vi kan.

Hur vet jag vad som är Outlet och vad som är Prima?

Det som är Outlet-produkter är markerade som Outlet här i vår butik på hemsidan. Det som inte är markerat som Outlet är alltså prima produkter där du får full garanti, t.ex. dörrar från Emådörren eller allt som du köper som vi beställer special till dig från fabrik. Fråga gärna om du är osäker.

Kan jag få produkterna fraktade till mig?

Ja, vi kan skicka över hela Sverige med DSV eller Schenker. Vad det kostar beror på vilka produkter du vill ha skickade och vart i Sverige dom ska skickas.

Allt som skickas med DSV eller Schenker måste betalas innan via någon av våra betalmetoder.

Prisexempel:
1-5 fönster på en pall till Stockholm, Göteborg eller Malmö: 1500:-

Jag har ett byggprojekt på gång, kan ni räkna på offert?

Ja! Lämna gärna in din spec till oss så tar vi fram ett förslag på fönster och dörrar enligt önskemål. Vi försöker att handlägga så snabbt som möjligt, men på större objekt får man räkna med 3-5 arbetsdagar för att räkna fram ett pris.

Jag vill ångra min specialbeställning, går det?

Nej. När du har beställt något som tillverkas specifikt för dig och det inte är en produkt vi annars lagerhåller så förbinder du dig till ditt köp och får inte ångra eller returnera din vara.

Jag har hittat en produkt på er hemsida som jag vill köpa, hur gör jag?

Kontakta oss med vilken produkt det är, så kommer vi överens om upphämtning/leverans och ordnar med ditt köp. Vi ställer då undan din produkt i 2-3 dagar enligt överenskommelse. Du kan maila eller ringa så hjälper vi dig så snabbt vi kan.

Om du vill ställa undan en produkt en längre tid (mer än 5 dagar) så tar vi en förskottsbetalning på 50% av produktens kostnad.

Produktfrågor

Kan man beställa produkter i valfria kulörer?

Ja, vi säljer fönster och dörrar enligt dina önskemål, kontakta oss så hjälper vi dig.

Trä levereras normalt sett i NCS-kulörer och aluminium i RAL-kulörer. Vi rekommenderar alltid att du kollar på din kulör på en färgkarta hos oss eller i en färgbutik. Digitala färger går inte att jämföra med då det kan skilja sig väldigt mycket mot en målad produkt.

Vad har ni för leveranstider?

Det är olika beroende på vilken produkt, men normalt sett så ligger specialbeställda fönster och dörrar på ca 6 veckor.

Hur ska jag mäta mina fönster och dörrar?

Fönster och dörrmått anges oftast i modulmått, ett fönster som är 10×10 innebär alltså att hålet i din vägg behöver vara 10x10dm. Därför är produkten några cm mindre så att du ska kunna isolera runt dina fönster eller dörrar.

För att mäta rätt så underlättar det om du lossar på foder för att komma åt att mäta utsidan av din karm.

Ett fönster som kallas för 10×10 brukar ha ett exakt karmyttermått på 980x980mm.

Vad innebär U-värde och vad är ett bra U-värde?

U-värde pratas det mycket om och det innebär hur bra din produkt isolerar, ett typ av energivärde. För att få ditt hus så energieffektivt som möjligt är det bra att ha ett lågt energivärde. Man kan ange U-värde för hela produkten eller endast på glaset, självklart är det U-värdet på hela produkten som är relevant för dig som kund.

Dina gamla fönster ligger troligtvis på ett U-värde som är en bra bit över 2,0 w/m2K, kanske hela vägen upp till 4,5. Ett fönster som har 1,3 i U-värde är bra och det kan du uppnå med ett 2-glas fönster.

2 eller 3-glas? Vad spelar det för roll?

I Sverige är 3-glas väldigt vanligt på fönster, men egentligen inte något som du som konsument behöver prioritera. Det är viktigare att fråga om U-värde på produkten.

Med ett 3-glas kan du såklart få bättre U-värde eftersom att du har fler möjligheter att kombinera olika glas och gaser för att sänka U-värdet. Men även ett 2-glas fönster kan leverera bra U-värden, och det kommer dessutom vara både billigare och lättare att montera då det inte väger lika mycket.

På en ytterdörr spelar 2 eller 3-glas ingen roll. Dels är oftast fönsterytan så pass liten, och nya ytterdörrar håller väldigt bra U-värden, mellan 0,8-1,1 oavsett glas. Fördelen med 2-glas kan även där vara att den väger mindre och kan vara lättare att montera.

Leverans & Reklamation

Mina varor blev fraktskadade, hur gör jag?

Tänk på att du MÅSTE göra en mottagningskontroll när vi levererar dina gods med DSV. Syna godset när du tar emot det för att uppmärksamma eventuella fraktskador på emballaget och uppmärksamma föraren på detta.

Fota och anmäl det till oss med ditt kvitto på köpet. Tänk på att alla skador måste fotas FÖRE du monterar dina produkter. Om du monterar en skadad produkt och sedan fotar en skada och det är möjligt att skadan kan ha uppstått vid montage så kan vi göra avslag på en reklamation.

Tänk på att alltid kontrollera skicket på dina produkter innan du river ut din gamla dörr/fönster.

Skadade produkter returneras till oss och vi förser dig med nya – alternativt ordnar vi med reparation av dina produkter. Kontakta oss så återkommer vi med åtgärd.

Jag har fått fel produkter / saknar produkter i min leverans, hur gör jag?

Kontakta oss med information om din order / ditt kvitto så hjälper vi dig. Tänk på att när du får leverans med DSV måste en mottagningskontroll göras och du ansvarar själv för att du tar emot så många kollin som det står på fraktsedeln. Du måste också uppmärksamma synliga skador på emballage när du tar emot ett gods och anmärka på detta.

Hur reklamerar jag en produkt?

De varor som du köpt hos oss och har garanti på reklamerar du genom att fota ditt kvitto på köpet samt skadan på produkten och maila till oss med din information till info@wk-byggtorg.se så hjälper vi dig i enlighet med garantivillkoren du har på din produkt.

Outlet-produkter lämnar vi inte garanti på och kan därmed inte reklameras. Dock kan vi ge vägledning i hur du underhåller och reparerar dina produkter. Kontakta oss om du har några funderingar.

Jag vill lämna tillbaka produkter jag köpt i er butik, hur gör jag?

Outlet-produkter lämnar vi inte någon returrätt på.

Prima produkter som är lagerprodukter kan returneras om emballaget är oöppnat och produkten är i det skick du köpte den i.

Prima produkter som specialbeställts enligt dina önskemål kan ej returneras.